درب ضد حریق

درب های ضد حریق فلزی لولایی

درب ضد حریق، دربی است که از شعله ور شدن آتش جلوگیری می کند و در برابر حریق تا حدود ۴ ساعت مقاومت می کند چهار چوب و روکش درب هر دو از فولاد بوده و از ورق فولادی، پشم سنگ یا پشم سرامیک، پوشش رنگ نسوز و یراق آلات ساخته می شود. لاستیک درزگیر نسوز اطراف در را احاطه کرده که در اثر حرارت به ۸ برابر ضخامت اولیه خود می رسد و از وارد شدن دود سمی و حرارت جلوگیری می کند. محل نصب این در ها غالبا در پاگرد ها و پله های اضطراری است.

درب ضد حریق به درب هایی گفته می شود که در برابر حرارت مقاوم هستند و برای مهار آتش و دود و همچنین خروج اضطراری استفاده می شوند. این درب ها نقش بسیار مهمی را در بالا بردن امنیت مردم و کاستن خسارات حاصل از آتش سوزی ایفا می نمایند و در ساختمان­ های بلند و در راه پله ها ( پاگرد پله اضطراری ) مورد استفاده قرار می گیرند تا مردم بتوانند راحتر فرار کنند.

استفاده از درب ضد حریق در پله فرار مجتمع های مسکونی و تجاری، ادارات، ورزشگاه ها، پالایشگاه ها و نیروگاه ها، راهرو های ارتباطی بیمارستان و اماکن اداری، سالن های همایش، فرودگاه ها و به طور کلی تمام مکان هایی که امکان حریق وجود دارد و امنیت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، استفاده می شود.

درب ضد حریق یا درب ضد آتش به انگلیسی Fire door یکی از انواع درب‌های ایمنی است که در برابر آتش، حرارت و دود مقاوم بوده و به عنوان درب خروج اضطراری هم استفاده می‌ شود. از درب‌های ضد حریق در مراکز دولتی مانند بیمارستان‌ ها، فرودگاه‌ ها، ورزشگاه‌ ها و نیروگاه‌ ها، کارخانه‌ ها، کتابخانه‌ ها و حتی درب ورودی آپارتمان‌ ها و ساختمان‌های مسکونی و تجاری ضروری است.

درب ضد حریق

پیش­تر درب‌های ضد حریق از چوب روسی ساخته می شد که مدت زمان مقاومت در برابر حریق نهایتا تا ۶۰ دقیقه بود اما با پیشرفت علم و تکنولوژی این نوع درب ها با فولاد ساخته می‌ شوند ولی ساختار درونی آن ها می‌تواند از جنس شیشه، فولاد، علیق ها حرارتی(پشم سنگ یا پشم سرامیک) ساخته شود.

درب‌های ضد حریق براساس زمان مقاومتی که در برابر آتش و حرارت دارند با هم متفاوت هستند که بستگی به نوع ساخت و طراحی دارد. یک درب ضد حریق می‌ تواند ۲۰ دقیقه، ۳۰ دقیقه، ۴۵ دقیقه، ۶۰ دقیقه و یا ۹۰ دقیقه در برابر آتش مقاومت کند که با توجه به ارتفاع و حساسیت الزامات شهرداری در شهرهای مختلف متفاوت می­ باشد.

درب های ضد حریق فولادی تا ۲۴۰ دقیقه می توانند در برابر آتش سوزی و حریق مقاومت کنند. ملزومات تشکیل دهنده ی درب ضد حریق استاندارد باید دارای لولای فولادی ضد حریق، نوار دود بند، قفل آنتی پنیک ( دستگیره خروج اضطراری) و آرام بند(Close Door ) باشد.

مشخصات فنی درب ضد حریق ۲۴۰ دقیقه E240:

‍۱- پروفیل چهار چوب از ورق فولادی به ضخامت ۱/۵ تا ۲ میلیمتر

۲- لنگه درب ضد حریق از ورق فولادی به ضخامت ۱ تا ۱/۲۵ میلیمتر

۳- دارای نوار دودبند مقاوم در برابر حریق

۴- مواد تشکیل دهنده لنگه درب ضد حریق شامل دو لایه ورق فولادی که دارای تقویت کننده های مخصوص جهت مقاوم سازی در برابر تغییر شکل و کنش­ های حرارتی و عایق حرارتی پشم سنگ یا پشم سرامیک

۵- پوشش درب و چهارچوب از رنگ پودری الکترواستاتیک

ملزومات درب ضد حریق:

۱- نوار دودبند

۲- دستگیره آنتی پنیک

۳- آرام بند

۴- دستگیره متحرک

نصب و راه اندازی درب ضد حریق:

یکی از مهمترین مواردی که درب های ضد حریق باید در نظر گرفته شود، نصب آن ­ها در محل قرار گیری است. به دو صورت:

۱-خشک ( به جاهایی که فرم انتظار کار شده و داخل چهارچوب باید با عایق حرارتی پر شود و با ۶ یا ۸ پیچ به فرم انتظار بسته می شود)

۲-تر (به جاهایی که فرم انتظار کار نشده و داخل چهارچوب باید با ملات پر شود و توسط تراز لیزری شاغول شود)

استاندارد های درب ضد حریق:

درب های ضد حریق معمولا باید مورد تایید استاندارد UL  امریکا  LPCB،  انگلستان، VDS آلمان و Efectis Era فرانسه و باید دارای گواهی نامه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باشند.

درب ضد حریق

انواع درب ضد حریق:

  • درب ضد حریق چوبی
  • درب ضد حریق فلزی
  • درب ضد حریق شیشه خور
  • درب ضد حریق دو لنگه تک باز شو
  • درب ضد حریق تک لنگه شیشه خور

درب ضد حریق چوبی:

 این درب ها با چوب های خشک روسی و چارچوب فلزی ( متناسب با سازه ) در ساختمان اجرا می گردند. ضخامت درب  ضد حریق چوبی حداقل ۵ سانتی متر بوده و همچنین این درب ها باید عاری از هر گونه رنگ و سی ان سی باشند.

درب ضد حریق فلزی:

درب ضد حریق فلزی به دلیل داشتن ضخامت بالا ( ۶ سانتی متر ) امکان نصب بر روی چارچوب ساده فلزی را ندارند. بر اساس رطوبت موجود در ساختمان ورق های فلزی از جنس گالوانیزه و ورق روغنی مورد استفاده قرار می گیرد.

eداخل درب های فلزی از پشم سنگ ( به منظور جلوگیری از انتشار آتش ) پر می شوند. عرض چارچوب ها در ۱۰۰ و ۱۱۰ و ۱۲۰ طراحی می شوند و عرض مفید بازشو ها ۲۰ سانت به دلیل چارچوب ها می باشد. نصب و رگلاژ درب ضد حریق فلزی با جوشکاری انجام می شود.

درب های ضد حریق شیشه خور:

درب ضد حریق شیشه دار معمولا برای ساختمان های پرتردد و ساختمان های عمومی کاربرد دارند. دلیل این امر هم بالاتر بودن هزینه این گونه درب ها می باشد به دلیل اینکه در ساختمان های مسکونی و یا اداری تردد کمتری صورت می گیرد استفاده از این گونه درب ها در ساختمان های مسکونی به صرفه نبوده و توجیه اقتصادی ندارد.

درب ضد حریق شیشه دار یا همان درب ضد حریق شیشه خور در اکثر موارد برای اتاق های سرور و کارخانجات و یا مراکز تولید و مکان های حساس به کار میرود که برای بازرسی محل نیاز بیشتری دارند و نیز ۹۰ درصد دربهای ضد حریق برای بیمارستان ها به کار می رود.

شیشه های موجود در درب های ضد حریق نسوز می باشند و برای ساخت باید برش مخصوصی به ورق داد و نوار نسوز کنار شیشه نیز با دقت بالایی نصب شود چرا که این نوار باید از انتشار دود به نقاط دیگر نیز جلوگیری به عمل آورد زیرا همان طور که می دانید یکی از عواملی که در هنگام آتش سوزی از فرار افراد جلوگیری می کند خفگی بر اثر دود آتش سوزی و نفس تنگی حاصل از آن است.

درب ضد حریق از نظر کاربرد:

درب های خروج اضطراری برج های مسکونی و اداری

درب مخصوص نیروگاه برق

درب بیمارستانی

درب خزانه ها و انبار

نکات قابل توجه در زمان خرید درب ضد حریق:

۱- درب های ضدحریق باید دارای گواهینامه ی فنی مرکز تحقیقات راه و ساختمان و نیز همچنین در لیست تجهیزات ایمنی در سازمان آتش نشانی شهر یا استان مربوطه باشد.

۲- بعد از نصب شرکت ارائه دهنده باید گواهی اصالت کالا را به خریدار ارائه دهد.

ابعاد استاندارد درب ضد حریق فلزی تک لنگه:

به طور کلی درب­های ضد حریق در دو سایز استاندارد و دلخواه مشتری تقسیم می­ شود.

الف) ابعاد استاندارد این شرکت: ۱۰۵*۲۱۰ و ۱۱۰*۲۱۰

ب)ابعاد دلخواه مشتری که بر اساس چرخش و جهت باز شدن درب در نقشه ی معماری در نظر گرفته شده است.

ویژگی درب ضد حریق:

دسترسی آسان: درب ضد حریق به عنوان راه های فرار در مواقع خاص مانند آتش سوزی مورد استفاده می باشد، معمولاً رنگ آنها قرمز روشن است تا در مواقع اضطراری قابل رویت و همچنین امکان باز شدن آن با هل دادن دستگیره در زمان مواجه با آتش وجود داشته باشد.

مقاومت در برابر آتش: مهم ترین فاکتور درب ضد حریق، میزان مقاومت در برابر آتش بوده که میزان مقاومت در برابر آتش بدون صدمه دیدن و تغییر شکل در مدت زمان مشخص می باشد، میزان مقاومت بر دقیقه محاسبه شده و گاهی بر ساعت.

فشردگی هوا: درب ضد حریق راه دسترسی خروجی امن از محوطه آتش گرفته می باشد، در نتیجه مهم است که از نفوذ دود به خروجی امن جلوگیری کند و به همین منظور عایق دود هم دارد.

صوتی: گاهی اوقات درب ضد حریق عایق صوتی هم هستند و مورد درخواست مصرف کنندگان می باشند. این نوع درب ها در اماکنی مانند: مدرسه، تئاتر، استودیو و… به کار می رود.

دستگیره درب ضد حریق آنتی پنتیک: بنابر استاندارد های تعریف شده بین المللی کلیه درب های ضد حریق باید به دستگیره های آنتی پنیک مجهز باشند، این دستگیره ها به گونه ای طراحی می شوند که به هنگام خروج اضطراری در آتش سوزی به راحتی از داخل باز شوند.

خرید و فروش درب ضد حریق:

درب ضد حریق با توجه به میزان مقاومت در برابر آتش نقش مهمی در زمینه محافظت در برابر آتش و پیشگیری از ضرر و زیان دارند و به عنوان سیستم عایقی در برابر حریق برای جلوگیری از انتشار آتش و دود در بخش های مختلف ساختمان به کار می روند. دربهای ضد حریق، فراری ایمن از سازه ها و ساختمان ها را در مواقع وقوع آتش، زلزله و غیره امکان پذیر می نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا